سایت دورکاری
Home / دسته‌بندی نشده / موفقیت و توسعه فردی و بهبود اوضاع شغلی به کمک یادگیری این 5 مهارت امکان پذیر است

موفقیت و توسعه فردی و بهبود اوضاع شغلی به کمک یادگیری این 5 مهارت امکان پذیر است

بهترین راه موفقیت فردی و شغلی چیست؟! یا اینکه موفقیت چیست و انسان موفق چه کسی است؟ در این مقاله قصد داریم درباره ۷ اصل مهم برای رشد و توسعه فردی بنویسیم. همچنین درباره اینکه چطور یک فرد با هر موقعیت شغلی و جایگاه اجتماعی می‌تواند موفقیت خود را تضمین کند به‌طور کامل توضیح می‌دهیم. اصول بنیادین موفقیت و توسعه فردی و اهمیت آن از نظر ۵ استاد و کارشناس برتر را نیز در جنبه‌های گوناگون شرح می‌دهیم. لطفاً با من همراه باش دوست عزیز.

موفقیت
  • در این مقاله درباره مزیت‌های اجتماعی ناعادلانه توضیح می‌دهیم.
  • انواع مهارت‌های نرم و دانش دیجیتال را بررسی می‌کنیم.
  • چند دلیل می‌آوریم که چرا باید برای مهارت‌آموزی تلاش کنیم.
  • همچنین بررسی می‌کنیم چطور می‌توان شروع کرد.
  • ابعاد مهم و اصلی برای تاب‌آوری را بررسی می‌کنیم (در مقایسه با نسل Z).

چطور می‌توان موفقیت فردی و پیشرفت شغلی خود را تضمین نمود؟!

 اگرچه داشتن ویژگی‌های انتسابی و اکتسابی مانند داشتن مزیت ناعادلانه و پیش‌زمینه فرهنگی خاص و شبکه ارتباطی خانوادگی به‌عنوان علت‌های شانسی موفقیت شناخته می‌شود، اما به‌طور کلی می‌توان گفت که مهارت‌آموزی همیشه مهم‌ترین رکن رسیدن به موفقیت است. حتی افرادی که از ثروت یا شهرت خانوادگی برخوردار هستند و اشخاصی که به‌طور ذاتی در مهارت‌های نرم بسیار درخشان عمل می‌کنند نیز به مهارت‌آموزی نیاز دارند.

بدست آوردن موفقیت قبل از سوختن فرصت‌ها

به‌طوری‌که اگر افراد نتوانند با شرکت در دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی مدرن، خود را در مباحثی مانند مهارت‌های دیجیتال و سواد رایانه‌ای همچنین یادگیری  زبان انگلیسی تخصصی و دانش مدیریتی تجهیز کنند، خیلی زود شکست خواهند خورد. به ویژه اگر شما سنین نوجوانی و جوانی را پشت سر گذاشته باشید، به‌زودی توسط نسل Z از زمین بازی رقابت‌های اجتماعی کنار گذاشته خواهید شد.

بدست آوردن موفقیت قبل از سوختن فرصت‌ها

مواردی مانند شهرت، ثروت خانوادگی، تحصیلات عالی در دانشگاه‌های برند، یا دسترسی به شبکه‌های خاص تجاری و فرهنگی جزو مزیت‌های ناعادلانه به شمار می‌روند. مزیت ناعادلانه در یک توضیح کوتاه و جامع یعنی دارا بودن موقعیتی که دیگران بدون تلاش به آن دست نمی‌یابند، و این ممکن است کمی دلهره‌آور باشد. ولی بسیاری از مردم نمی‌دانند که اگر به‌طور برنامه‌ریزی‌شده در مسیرهای موفقیت گام بردارند، در طول زمان می‌توانند به برتری شغلی و اجتماعی دست یابند.

به‌طوری‌که مالکوم گلدول در کتاب “Outliers” خود نوشته است: “موفقیت شغلی و حتی توسعه فردی مداوم اغلب از طریق تمرین هدفمند و تلاش مداوم حاصل می‌شود، نه صرفاً شانس یا استعداد ذاتی.”

وقتی برای موفقیت تلاش نکنیم خیلی زود جایگزین می‌شویم

افرادی که برای رسیدن به موفقیت شغلی و توسعه فردی خود هیچ تلاش و انگیزه‌ای ندارند، قطعاً و به‌زودی در عرصه‌های رقابتی کار و زندگی باخت سنگینی می‌دهند. حتی این قضیه در نظریه علمی “بقا برای شایسته‌ترین” نیز مطرح شده و به اثبات رسیده است؛ نظریه‌ای که ریشه در تکامل اجتماعی و اقتصادی انسان دارد. از طرفی، شور و شوق و هیجان و مهارت‌های قابل توجه نسل Z بزرگ‌ترین زنگ خطر برای افرادی است که در حال نزدیک شدن به دوران میانسالی هستند.

پس باید همواره برای رشد فردی و بهبود مسیر شغلی خود تلاش کنیم تا در عرصه پررقابت و مقاوم‌سازی شخصیتی، موفق باشیم. در ادامه درباره ۵ رکن اساسی که هر انسان زنده‌ای برای پیشرفت شغلی و فردی در جامعه امروزی نیاز دارد، توضیح داده‌ام:

خودشناسی و تحلیل نقاط قوت و ضعف:

خودشناسی اولین گام در مسیر موفقیت فردی است. وقتی انسان نقاط قوت و ضعف خود را بداند خیلی بهتر از سایرین و حتی بهتر از گذشته ای که داشته در اینده می‌تواند برنامه‌ریزی مناسبی برای رشد و پیشرفت داشته باشد. بسیاری از افراد بدون تحلیل دقیق از شخصیت، علایق و توانمندی‌های خود، وارد مسیری می‌شوند که نه تنها نتیجه‌بخش نیست بلکه منجر به دلسردی و شکست می‌شود.

خودشناسی معمولا به افراد کمک می‌کند تا اهداف شغلی و شخصی خود را بر اساس واقعیات انتخاب کند، نه خیال‌پردازی‌های غیرمنطقی! همچنین با یادگیری علم و مهارت خود شناسی، هر فرد می‌تواند بازخوردها را بهتر درک کرده و مسیر توسعه فردی را تا رسیدن به جایگاه برتر و پیوستن به درصد اندکی موفق جامعه تضمین نماید.

 ارتباط کسب مهارت‌های نرم با موفقیت فردی (Soft Skills):

مهارت‌های نرم یعنی توانایی‌هایی مانند ارتباط مؤثر، خودآگاهی، مدیریت احساسات، حل مسئله، کار تیمی، تفکر خلاق، انعطاف‌پذیری و هوش هیجانی؛ ویژگی‌هایی که در افراد کاریزماتیک به‌صورت رفتاری جذاب، قاطعیت، قدرت متقاعدسازی و مدیریت اجتماعی به چشم می‌خورد. اما یک خبر خوب این است که رسیدن به شخصیتی محبوب و دوست‌داشتنی در کار و اجتماع از طریق یادگیری مهارت‌های نرم نیز کاملاً ممکن است.

توسعه فردی به کمک سواد دیجیتال و مهارت‌های فناوری

به‌طوری‌که بسیاری از این ویژگی‌ها از طریق تمرین و آموزش هدفمند به‌دست می‌آیند، زیرا برخلاف باور عمومی، مهارت‌های نرم نیز قابل آموزش و ارتقاء هستند. اما این نکته را بدانید که در مقایسه با مهارت‌های فنی، نیاز به خودآگاهی، بازخوردپذیری و تمرین مداوم در این مسیر بیشتر احساس می‌شود. داشتن مهارت‌های نرم برای پیشرفت در هر محیط کاری و حتی بهبود روابط اجتماعی بسیار مهم است.

توسعه فردی به کمک سواد دیجیتال و مهارت‌های فناوری:

سواد دیجیتال یعنی توانایی استفاده مؤثر و ایمن از فناوری برای یادگیری، کار، ارتباط و حل مسئله. امروز تقریباً هیچ شغلی بدون دانش دیجیتال قابل تصور نیست. از کارمندان اداری گرفته تا مدیران پروژه، همگی نیاز دارند با نرم‌افزارهای کاربردی، ابزارهای همکاری آنلاین و فضای ابری آشنا باشند. حتی مشاغلی که زمانی سنتی بودند، اکنون به مهارت‌های فناوری نیاز دارند. یادگیری مفاهیم اولیه کدنویسی، بهره‌گیری از پلتفرم‌های دیجیتال و درک امنیت اطلاعات، جزو حداقل‌های لازم برای بقاء در بازار کار آینده است. بنابراین، سرمایه‌گذاری روی آموزش‌های دیجیتال نه فقط ضروری، بلکه حیاتی است.

پایداری و تاب‌آوری تضمین موفقیت فردی در آینده (Resilience):

هیچ‌وقت هیچ موفقیتی پایدار نیست و شرایط همیشه در حال تغییر است. از طرفی طبق نظریه علمی “حفظ بقاء عصبی”، مغز انسان به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شده که باید برای نگه داشتن فرد در امن‌ترین حالت ممکن تلاش کند، حتی اگر این حالت امن، رشد و موفقیت را متوقف سازد. تاب‌آوری مهارتی است برای ایستادگی در برابر این تمایل طبیعی مغز به عقب‌نشینی. در دنیای پرتلاطم امروز، کسانی موفق‌تر هستند که توانایی بازگشت پس از شکست، انطباق با شرایط جدید و ادامه مسیر را دارند. این مهارت در مقایسه با نسل Z که در بستر تغییر پرورش یافته‌اند، برای بزرگسالان حیاتی‌تر است. شما فقط با کسب مهارت تاب‌آوری می‌توانید با شور و هیجان یک نسل نو و سرزنده رقابت کنید.

مهارت‌های مدیریت (مدیریت فردی و شغلی):

یکی دیگر از مهارت‌های کلیدی برای موفقیت، تسلط بر مهارت‌های مدیریت است؛ چه در بُعد فردی و چه در محیط‌های کاری. مدیریت فردی شامل توانایی در برنامه‌ریزی زمان، تعیین اولویت‌ها و تمرکز بر اهداف است، در حالی که مدیریت شغلی نیازمند مهارت‌هایی همچون مدیریت منابع، رهبری تیم، تصمیم‌گیری استراتژیک و سازماندهی پروژه‌هاست. به‌عنوان مثال، در گرایش‌های MBA مانند مدیریت اجرایی (EMBA) یا مدیریت منابع انسانی، افراد با مفاهیمی آشنا می‌شوند که به آن‌ها کمک می‌کند هم در مدیریت زندگی شخصی خود موفق‌تر عمل کنند و هم در رهبری تیم‌ها و سازمان‌ها نقش مؤثرتری ایفا نمایند.

اهمیت توسعه مستمر و یادگیری مادام‌العمر

اهمیت توسعه مستمر و یادگیری مادام‌العمر

در دنیایی که فناوری و نیازهای بازار کار دائم در حال تغییر است معمولا کسانی موفق می‌شوند که خود را به‌روز نگه داشته و تلاش مستمر برای رشد و یادگیری را هرگز متوقف نکرده اند! و به طور کلی می بایست خود را با آینده هماهنگ سازند.

به‌طوری‌که پیتر دراکر، پدر علم مدیریت نوین، در کتاب “مدیریت در عصر تغییرات” خود می‌گوید: “در دنیای امروز، یادگیری سریع‌تر از تغییر، رمز بقاء است.” حتی بسیاری از افراد و چهره‌های سرشناس نیز که به نمونه ای از اسطوره و قهرمان تبدیل شده اند؛ علت موفقیت خود را تماما همین امر می‌دانند.

 به‌عنوان مثال می توانیم به جناب ایلان ماسک اشاره کنیم که این آدم شگفت انگیز به‌طور منظم از منابع آنلاین برای یادگیری دانش‌های فنی جدید استفاده می‌کند و اپرا وینفری که حتی ممکن است اسم او را نشنیده باشید نیز در مصاحبه‌ای عنوان کرده بود که مطالعه روزانه و یادگیری مداوم راز پیشرفت پایدار او بوده است.

موفقیت عجیب و شگفت انگیزی که این افراد به دست آورده اند چیزی شبیه به معجزه است و این مثال های واقعی نشان می‌دهد که آموزش مادام‌العمر نه‌تنها مزیت رقابتی در افراد است بلکه الزام بقاء در دنیای امروز است.

مهارت‌های مدیریت (مدیریت فردی و شغلی):

این موضوع را در اخر اشاره کردم نه اینکه مهم نباشد بلکه قصد داشتم به طور عمیق به‌عنوان یک پایان خوش به آن فکر کنید. هنر و علم مدیریت بیش از هر چیز دیگری برای دست یابی به اهداف موفقیت در زندگی فردی و شغلی شما جدی و مهم است. چه در بُعد فردی و چه در محیط‌های کاری باید مواردی مانند مدیریت فردی که شامل توانایی در برنامه‌ریزی زمان، تعیین اولویت‌ها و تمرکز بر اهداف است را جدی بگیرید.

بهترین دوره های موفقیت چیست !؟ بررسی MBA

بهترین دوره های موفقیت چیست !؟ بررسی MBA

موفقیت در جایگاه مدیریت شغلی نیازمند مهارت‌هایی همچون مدیریت منابع، رهبری تیم، تصمیم‌گیری استراتژیک و سازماندهی پروژه‌ها است. به‌عنوان مثال می توانم به رایج ترین دوره های آموزش و کسب دانش به ویژه در مدیریت اشاره کنم که با نام MBA مطرح می شود. این علم دارای گرایش های گوناگونیست. در گرایش‌های MBA مانند مدیریت اجرایی (EMBA) یا مدیریت منابع انسانی، افراد با مفاهیم مهمی از مدیریت آشنا می‌شوند که به آن‌ها کمک می‌کند در مدیریت فردی و زندگی شخصی خود موفق‌تر عمل نموده و حتی در رهبری تیم‌ها و سازمان‌ها نقش مؤثر و کلیدی را برای دست یابی به موفقیت های تجاری و کسب سود ایفا نمایند.

بررسی MBA

پیشنهاد میکنم مقاله”ICDL تهران“مطالعه کنید

About aliahmadi007

Check Also

دوره ICDL تهران

بهترین دوره ICDL تهران و روش اخذ مدرک آن در کمتر از 1 روز

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا بسیاری از آگهی‌های استخدامی در ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *